Stallen og treningsanlegget

Lagstallen på Bontveit

Fana Trav- og Hestesportslag har egen stall midt i treningshimmelen på Bontveit til utleie for våre medlemmer. Stallen ligger ca. 2,5 km fra avkjøringen i Osveien, ses lett på høyre side med tre flotte trebygninger og en stor rubbhall på området. Laget disponerer den første stallen. Laget deler område med Bjørgvin Rideklubb, som har de to innerste stallene og rubbhallen. Det er mulig å få være med på treninger i hallen via dem. Stallen består av 10 bokser, 8 inne og 2 utebokser på enden av bygget. Det er god lagringsplass til høy og utstyr, eget vaskespilt med varmt og kaldt vann, og eget oppholdsrom på "hemsen" med en liten kjøkkenkrok og varme. Gangen er god og romslig til påseling av flere hester og boksene lyse og fine. Der er tilgang på fôrautomater og treningsløypene befinner seg rett utenfor stalldøren. Les mer om disse under.

Treningsanlegget på Bontveit

Ta en titt på filmen over for å se hvordan rettbanen på Bontveit ser ut :) Film av Gaupeli kommer også :)

Fana Trav og- Hestesportslag har i samarbeid med veilag/grunneiere på Bontveit fått bygget opp og disponerer en 600m lang rettbane liggende rett over veien for lagstallen. I tillegg til dette har vi en flott lang grusvei med svak stigning hele veien kalt Gaupelidalen. Disse er laget ansvarlig for å vedlikeholde, brøyte og harve og disponerer fritt hele året. I tillegg til disse veiene finnes der milevis med andre grusveier, og man kan kjøre i timesvis på flotte løyper som strekker seg fra Bontveit til Totland, og selv ned i Hausdalen. Er man glad i rideturer ligger der flotte fjell rundt med gode stier.

Man kan komme seg både oppover og nedover i selve Bontveitdalen langs gode opparbeidete grusløyper uten å måtte innom lange partier langs bilvei. En del av disse veiene må man betale en liten avgift for å bruke, dette kreves inn av det gjeldende veilaget selv. På vinterstid er deler av løypenettet stengt til skiløyper, men våre to strekker, rettbanen og gaupelidalen, er uberørt av dette og der er fri tilkomst også på vinterstid fra stallen. Der er virkelig et treningseldorado i Bontveitdalen, og lagstallen ligger midt i smørøyet for dette løypenettet.

Ta gjerne en tur og se!