Hovhelsekurs

HOVHELSEKURS

03. september 2016

Hovhelsekurs m/Tone Wien

Veterinær Tone Wien vil holde kurs i hovhelse på Bergen Travpark helgen 3-4 september. Arrangør er Fana Trav- og hestesportslag.

 

Informasjon og påmelding på deres hjemmeside www.hovhelse.no

 

Tone Wien har jobbet som veterinær siden 1990 og har fordypet seg innen hov og hovhelse. Tone har bred erfaring innen smådyr og hest og hun har deltatt på en rekke hovrelaterte seminarer i inn og utland. Tone er nå igang med veien til fagbrev som hovslager. Hun driver i dag praksis der hun reiser med mobilt røntgenapparat og diagnostiserer og behandler diverse hov-relaterte problemer over hele landet.

 

Kurset vil omhandle anatomi fra kne og ned, hovvinkler, skader/forebygging, dissikering av daubein, røntgendiagnostikk samt forfangenhet. Kursdeltakere vil lære å vurdere en hov utifra kapselens form og hovbeinets vinkel.

Vi vil ta røntgen av seks hester, og gjennomgå disse kort i plenum, samt mønstre og undersøke/diskutere et par utvalgte hester.

 

Vi har fått meget gode tilbakemeldigner på kurser som er gjennomført. Dette er kurs som passer for både hesteeiere, hovslagere/hovtrimmere og veterinærer.

 

Det koster 800,- for deltakere og 1800,- for deltakere med hest. Dette inkluderer ca 14 timer teori og praksis!

 

Påmelding og info via hjemmeside http://hovhelse.no/

 

Velkommen til et lærerikt og sosialt kurs!

 

NB; Kurset er fullbooket, men det er mulig å sette seg på venteliste!